2010. január 31., vasárnap

Havas tél Pilisen - életkép 2010 jan. 31-én

Te szabtad meg a föld minden határát, te alkottál nyarat és telet.
Zsoltár 74,17


Gazdag Erzsi: Január

Január, január
Mindig hócsizmában jár
Jégbajusza, jégkabátja
Zúzmara a jóbarátja.

Január, január
Palotája nyitva áll.
Jégtükörű padlóján
Korcsolyázik fiú, lány.


IRODALMI HÓPELYHEK:
http://www.evangelikus.hu/publicisztika/a-hopelyhek-evangeliuma-2013-bibliai-es-irodalmi-tunodes-a-horol

2010. január 29., péntek

Péntek esti palacsinta-party

A mai délután ill. este "laza" konfis és ifis nap volt. Ma csak palacsintáztunk! 4kg lisztből - több mint 60-an ettek belőle, vagy még többen! :-) A képek mobiltelefonnal készültek, de azért nagyon jók! :-)

Köszönet minden segítőnek! Anikónak, Katinak, Tamarának, Eszternek, Mártinak, Viktornak, Sanyinak! Szuper party volt!

És mindenkinek, akinek születésnapja, névnapja van mostanában, sok-sok boldogságot és Isten áldását kívánjuk!

2010. január 26., kedd

Unokatestvérek keresztelője 2010. január 17-én



Vízkereszt utáni 2. vasárnapon kereszteltük meg Vrabecz Milánt és Földvárszki Dominikot.
A képen a boldog nagymamák készülnek a templomba a gyermekeket kezükben tartva. Mindkét kisfiú 2009. júliusában született, első unokatestvérek.
Isten áldása legyen a gyermekeken és a családokon!

2010. január 23., szombat

Ökumenikus imaheti igehirdetés - Pángyánszky Ágnes


Miközben ezekről beszélgettek, maga Jézus állt meg közöttük, és így köszöntötte őket: "Békesség nektek!" Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. Ő azonban így szólt hozzájuk: "Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát.
Lk 24,36-40
A FELISMERÉS CSODÁJA

Keresztyén Gyülekezet! Kedves Testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!

Tegnap délelőtt Budapesten, a piros hetes buszon a Hungária körút és a Bosnyák tér között főleg piacra igyekvő nyugdíjasok és diákok utaztak. A megállóban utoljára egy nagyon idős néni szállt fel a buszra. Legalább 80 éves lehetett, arca ráncokkal barázdált, de szép, sugárzó arc volt. Annak ellenére, hogy inkább csinos fiatal lányokat szoktak férfiak megnézni, most szinte az összes buszon lévő fiatal szeme az idős néni arcára szegeződött.

2010. január 21., csütörtök

2010. január 10., vasárnap

SÓ ÉS VILÁGOSSÁG - Vízkereszt u. 1. vasárnap igehirdetése - Pángyánszky Ágnes

Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.
Mt 5,13-16

Van-e eper a joghurtban? Sokszor hallhatjuk ezt a költői kérdést a mai világban, hiszen nincs annyi eper a világon, amennyit elvileg joghurtba tesznek. Ebből az következik, hogy az epret mesterségesen kell előállítani, hogy eperjoghurtot vehessünk a boltban. Tudjuk azt is, hogy nem csak az eperrel van így. Nem lenne akkor üzlet manapság biotermékeket előállítani, ha egyébként is természetes lenne minden. Vajon ebben a látszatvilágban, amiben élünk, van-e még valami, amit igazinak tudhatunk?

2010. január 9., szombat

Az ifi évet értékel :-)


Számunkra, a Pilisi Evangélikus Gyülekezet fiataljainak a táborok nyújtották a legszebb emlékeket 2009-ben. Ezek a táborok a konfirmandus nyárlőrinci, a hittanos nagyvelegi és az országos révfülöpi táborok voltak. Hozzátesszük, hogy a Tamás-mise is nagy élmény volt. Sok új, érdekes emberrel találkozhattunk. Megható volt, amikor a betlehemezéskor a magányosoknak örömöt nyújthattunk. Ez felmelengette kis szívünket.
Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik részt vettek és szebbé tették ezeket az emlékeket. És nem utolsó sorban - Sámuel, hiányzol!

(írták az ifisek, 2010. január 8-án, péntek este)

2010. január 1., péntek

ÚJÉVI JÓKÍVÁNSÁGOK 2010-RE

Istentől áldott, békés, boldog új évet kívánunk!

Az év igéje:
Jézus Krisztus mondja:
Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.

János evangéliuma 14. fejezet, 1. vers.

XII. Falka Félmaraton futóverseny

A pilisi Falka Futóklub hosszú évek óta szervez január elsején futóversenyt félmaraton vagy 10 km-es távon. A verseny rajtja és célja az evangélikus templom előtt van, a versenycentrum :-) pedig a gyülekezeti ház konyhája, ahol a verseny után forró tea, sütemény várja a versenyzőket és a kísérőket!
2010 elején is gratulálunk minden célbaérkezőnek és egészséges, sportos új évet kívánunk!